Recept
Ingrediënten voor 4 pers.
- 500 g nasi/bamivlees of kipreepjes
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel currypasta (of milde kerriepoeder)
- 75 g rozijnen
- 1 eetlepel bloem
- 300 ml volle (buffel)yoghurt
Bereiding
Pel de ui en snipper deze grof. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Snijd de courgette in blokjes.
Verhit de olie in een wok. Roerbak het vlees met kerriepoeder in 3-4 minuten bruin. Schep er de ui, de knoflook, de courgette en de rozijnen door en roerbak alles nog 2-3 minuten. Roer de bloem door de yoghurt en schep de yoghurt door het vleesmengsel. Warm het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes door.
Lekker met bloemkoolrijst of basmatirijst en een groene salade.
Tip
Rooster wat geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan en strooi ze met wat grof gehakte koriander over het gerecht.
Voedingswaarden per persoon
Energie (kJ) 1,224, Energie (kcal) 292
Eiwit (gram)
26.00
Vet (gram)
12.00
Verzadigd vet (gram)
3.00
Koolhydraten (gram)
21.00
Vezels (gram)
2.00