Kip

Kip

Duurzaam vlees van het Gildehoen

De kipproducten bij Het Belvershuys zijn van poeliersbedrijf Van Berkel uit Loon op Zand. Ze werken met het Gildehoenconcept. Deze kippen groeien op zonder antibiotica. Dit kippenvlees komt rechtstreeks van de boer naar Het Belvershuys. Ook hier werken we dus via het korte ketenprincipe.

Gildehoenkippen: goede leefomstandigheden
De Gildehoen, van het sterke ras Hubbard, groeit op in een stal met stro en daglicht. De kippen leven langer en hebben een normaal dag– en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen - slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij - en door de beschikking van scharrel- en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren. Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede. De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat hieruit. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig. Meer informatie vind je op www.gildehoen.com.

Onder andere met dit malse kippenvlees stellen we maandelijks een gevarieerd, voordelig vleespakket samen. Ook bereiden we er verse maaltijden- en soepen mee. En natuurlijke feestelijke schotels voor:

- barbecue;

- gourmet en fondue;

- partypan.