Grieke stifado met buffaletta
Een heerlijk stoofpotje dat urenlang gaart in de oven of braadpan. Heerlijk die geur in je keuken... daar komt iedereen graag voor naar huis.
Ingrediënten (voor 4 personen)
750 gram runder riblappen
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
5 teentjes knoflook
400 gram tomatenblokjes
blikje tomatenpuree (70 gram)
500 gram sjalotten
50 ml rode wijn
20 ml rode wijnazijn
ongeveer 300 ml runderbouillon
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
2 laurierblaadjes
1 theelepel komijn
zout en versgemalen peper
1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel worcestershiresaus
50 gram boter
200 gr buffaletta van D'n Buff
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd de riblappen in grove stukken en bestrooi het met peper en zout en daarna met bloem. Goed mengen.
Verwarm de oliijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak niet teveel in één keer, maar eventueel in porties.
Pel de sjalotjes en snij ze in vieren.
Voeg kruiden, in plakjes gesneden knoflook en sjalotten aan het vlees toe en roer door.
Roer de tomatenpuree erdoor en laat twee minuten meebakken.
Voeg de tomaten, rode wijn, wijnazijn en worcestershiresaus toe. Roer goed om en laat drie minuten pruttelen.
Schep het geheel in een ovenschaal en voeg de bouillon toe. Zorg dat het vlees onderstaat.
Roer alles goed door en voeg de laurierblaadjes toe. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel over de schaal.
Zet de schaal in de oven en dek deze af met een deksel of aluminiumfolie.
Haal na twee uur de schaal uit de oven en proef hoever het vlees is gegaard: het moet al wat mals zijn. Schakel de oven terug naar 100 graden en laat de stifado nog één tot twee uur verder garen.
Gaar? Verkruimel dan de buffaletta erover en serveer met rijst en een lekkere (Griekse) salade.
Eet smakelijk!