Salade met varkenshaasspiesjes en gegrilde asperges

Recept

Salade van varkenshaasspiesjes en gegrilde asperges

Voor 2 personen


Ingrediënten:

  • 2 spiesjes met varkenshaasmedaillons 
  • 50 gram Belverse plaatham
  • 500 gram geschilde witte asperges of ongeschilde groene asperges
  • 60 gram rucola 
  • 1 bol buffel burrata 
  • 50 gram honingtomaatjes 
  • handje verse aardbeien
  • 2 eetlepels chiliolie (of goede vierge olijfolie voor een zachtere smaak)
  • Zeezout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de honingtomaatjes.
Bak de plaatham in ongeveer 10 minuten knapperig in de oven en laat daarna wat afkoelen. Gril de varkenshaasspiesjes in een grillpan of op de bbq ongeveer 3 minuten aan elke kant tot ze mooie grillstrepen hebben, grill op deze manier ook de asperges. 

Leg de rucola op twee mooie borden en daarop de spiesjes en asperges. Verdeel de honingtomaatjes over de borden. Halveer de bol burrata en leg deze op de spiesjes. Verkruimel de plaatham erover, druppel de chiliolie over de salade en voeg zeezout en peper naar smaak toe. Garneer met enkele aardbeitjes.
Eet smakelijk!

Terug naar recepten