Recept
Romige witlofschotel (Witloxschotel)
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 flinke stronken witlof
- 8 plakken Belverse ham
- 800 gr kruimige aardappels
- 100 ml slagroom
- Scheutje melk
- Verse bieslook
- 40 gr roomboter
- Peper en zout
- Geraspte kaas, bv biologische belegen Brabantse Schone
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels en kook ze in ongeveer 15 min gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg toe voor een heerlijke puree: slagroom, boter, peper, zout en een scheutje melk. Snijd de bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Vet een ovenschaal in en verdeel de puree hierin.
Halveer de witlof en kook deze 3 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Wikkel elk stronkje in een plak ham en leg deze op de puree. Bestrooi de ovenschotel royaal met kaas en bak ongeveer 25 min in de oven tot er een mooi krokant kaaskorstje zichtbaar is.