Pasta met tomatentapenade - je proeft Italië!
Ingrediënten voor 4 personen
250 gram Belvers gehakt
150 gram chorizo
2 courgettes
1 gele paprika
1 ui
150 gram kastanjechampignons
400 gram fusilli
1 potje zongedroogde tomaatjes
3 eetlepels creme fraiche
geraspte oude kaas
(verse) oregano
3 takjes verse basilicum
zout & peper
Bereiding
Bak het gehak rul. Snijd de ui, paprika en courgette in klein en de champignons in kwarten. Voeg als eerste de ui toe aan het gehakt, daarna de champignons, paprika en tot slot de courgette. Bak enkele minuten. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes en voeg toe.
Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking. Pureer de tomaatjes tot een gladde saus en voeg samen met de creme fraiche toe aan het gehakt-groentemengsel. Breng op smaak met een flinke hand verse oregano, vers gemalen peper en eventueel zout. Garneer met blaadjes basilicum.
Serveer de geraspte kaas erbij.
Tip: heerlijk met een glaasje wijn; wij zijn fan van Boerengeluk-wijn.