Recept
Knofloopsoep met Belverse plaatham
Ingrediënten: (4 personen)
- 500ml ongeslagen slagroom (of kookroom)
- 500ml water
- 6 tenen knoflook
- 2 sjalotjes
- 100 gram doperwten, diepvries
- 8 plakken Belverse plaatham
- 1/2 blokje groentebouillon
- 1 eetlepel koolzaadolie culinair
- vers gemalen zwarte peper
- fijgesnipperde bieslook
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de knoflook schoon en snij deze fijn (niet persen), doe dit ook met de sjalotjes.
Leg de plaatham ondertussen op een bakplaat (goed uit elkaar leggen) en bak deze 4 minuten, vervolgens omdraaien en 6 minuten bakken tot ze mooi krokant zijn.
Laat een soeppan op middelmatig vuur rustig warm worden. Zodra de pan warm is de olie en gesnipperde sjalotjes toevoegen en bakken tot ze glazig worden.
Voeg vervolgens de gesnipperde knoflook toe en bak deze kort mee.
Voeg het water met bouillonblokje en de doperwten toe en laat 5 minuutjes zacht koken.
Voeg als laatste de room, zout en peper naar smaak toe en warm nog even goed door.
Serveer de soep in een soepkom met de krokant gebakken plaatham en fijngesneden bieslook.