Echt Frans recept voor crêpes van onze Franse stagiaire
Van Julie Hamon
Ik heb het geluk bij een familie te zijn die van eten houdt. Het is elke keer weer mooi als ik de specialiteiten van dit land eet of de gerechten van Miriam proef.
Soms kook ik ook Franse specialiteiten, het is een leuke culturele uitwisseling.
Ik deel met jullie het recept van crêpes, een soort dunne pannenkoek. Het is een specialiteit die we eten met Nutella, room, suiker of marmelade.
Je kunt de crêpes koud of warm eten.
Ingrediënten
250 gram meel
4 eieren
½ liter melk
2 zakjes vanillesuiker
50 gr gesmolten halfgezouten boter
Bereiding
Meng de eieren in een kom met de vanillesuiker.
Voeg de melk en de gesmolten boter toe en meng.
Voeg langzaam de bloem toe - hiermee voorkom je klontjes in het beslag – en meng het geheel.
Vet een hete koekenpan in (gebruik boter of zonnebloemolie, géén olijfolie).
Giet een kleine pollepel deeg in de pan, draai de pan zodat het deeg over het hele oppervlak wordt verdeeld.
Giet het overschot uit de pan in de kom met deeg; de pannenkoekjes moeten dun zijn.
Zet op het vuur en wanneer de randen van de pannenkoek lichtbruin kleuren is het tijd deze om te draaien.
Serveer met Nutella, room, suiker of jam.
Bon appétit!