Carpaccio van rookvlees met champignons
Ingrediënten (4 personen)
100 gram rookvlees (we snijden het graag wat dikker voor je)
2 bosuitjes
50 gram geschaafde oude of Parmezaanse kaas
50 gram sla (rucola of gemengde sla)
citroen
versgemalen peper
100 gram kastanjechampignons
handje pijnboompitjes
3 eetlepels goede extra vierge olijfolie
kappertjes
Bereiding:
Snijd de uitjes in smalle ringetjes.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Borstel de champignons schoon, snijd ze in heel dunne plakjes en bak kort in een halve lepel olijfolie.
Leg de sla op 4 borden. Besprenkel de sla met wat olijfolie, maal de peper erover en knijp de citroen erboven uit.
Leg het rookvlees op de sla. Vervolgens de plakjes champignons, uiringetjes en pijnboompitjes. Besprenkel het geheel met de olijfolie en maak af met peper, de kaas en kappertjes.
Serveer er (warm) desembrood, toast of stokbrood en (kruiden)boter bij - heerlijk!