Burger met lavas en chimichurri

Recept

Eeuwige roem voor de eigengemaakte runderburgers met lavas en chimichurri van de familie Seebregts.
 
Ingrediënten
500 gram puur rundergehakt van Loverens Vlees Blonde d'Aquitaine-runderen (exclusief bij ons verkrijgbaar).
4 zachte witte broodjes
4 eetjepels mayonaise
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel gedroogde lavas van Het Kruidenrijk
kropje romaine sla
1 rode ui
versgemalen peper
zeezout
Ingrediënten rode chimichurri

  • 1 rode paprika
  • 1 chilipeper
  • 4 tenen knoflook
  • handje gesneden verse koriander
  • 70gr. verse honingtomaatjes of 70 ml tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 40 ml rode wijn azijn
  • 40 ml olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Begin met het maken van de chimichurri.
Snij de kop van een bol knoflook en vouw een klein bakje van aluminiumfolie waar de bol in past. Schenk een beetje olijfolie over de bol en plaats hem met de paprika en chilipeper in de oven of op de barbecue. Als de knoflooktenen goudbruin en zacht zijn mag alles er af.
Snij de paprika en chilipeper fijn. Verwijder de zaadjes en lijsten van de chilipeper als je de chimichurri niet te heet wilt.
Druk 4 tenen knoflook uit de bol en snij samen met de paprika, koriander, oregano fijn. Voeg tomatenpuree, azijn en olijfolie toe bij tot de chimichurri de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.

Bereiding broodjes en burgers
Kruid het gehakt met zeezout, versgemalen peper en eetlepel gedroogde lavas.
Snijd de rode ui in ragfijne ringetjes.
Smeer de broodjes dun in met mayonaise en gril deze kort op de bbq.
Maak een frisse dressing van de mayonaise, Griekse yoghurt, peper en zout en gedroogde lavas en smeer uit over de warme broodjes.
Leg daarop enkele blaadjes romaine sla.
Gril de burgers kort maar heet op het gietijzeren rooster op de bbq of Bastard.
Leg de burgers op de voorbereide broodjes en daarop ringetjes rode ui. Maak af met de rode chimichurri.

Eet smakelijk!

Terug naar recepten