Belverse Lentebollen

Recept

Tover de lente op je bord met Belverse lentebollen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram gekruid half om half Belvers gehakt
  • 4 gekookte eitjes 
  • 4 plakjes ontdooid bladerdeeg 
  • 8 plakken Belverse plaatham
  • (allergenenvrij) taste sensation lentekruiden (asperge-lenteui smaak). Speciale melange bij ons verkrijgbaar.
Bereiding 35 minuten
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de gekookte eieren.
Portioneer het gehakt (circa 65 gram) om een half ei en vorm er een mooi bolletje van met een puntvorm.
Snijd de plakken bladerdeeg in het midden door. Neem een halve plak bladerdeeg en wikkel deze om het dikke gedeelte van het gehakt-ei-bolletje. Laat de bovenzijde iets open. Maak de lentebol af door een plak Belverse plaatham om het dikke gedeelte van de bol te wikkelen.
Bak de lentebollen in de oven op bakpapier af circa 20 minuten. 
Heerlijk met verse spinazie en aardappel-gratin of -puree.

Terug naar recepten