Aspergetaart - zowel koud als warm heerlijk
Ingrediënten voor 4 personen
300 g varkensvleesreepjes (ongekruid)
1 kilo geschilde (stukken) wiite asperges
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
zout
peper (versgemalen)
nootmuskaat
1 prei
1 eetlepel slaolie
4 eieren
250 gram crème fraîche
75 g geraspte belegen kaas
Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien.
Kook de aspergestukken met een snufje zout in ongeveer 10 minuten bijna gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een (lage) taartvorm (20 cm ø) met het bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.
Was de prei en snijd deze in smalle halve ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten. Voeg de prei toe en bak ze 3 minuten mee.
Klop de eieren met de crème fraîche los en voeg de kaas, snufje zout, peper en wat nootmuskaat toe.
Vul de vorm met het vlees-preimengsel, de asperges en schenk er tenslotte het eiermengsel op.
Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
Serveertips:
Snijd de taart in punten en presenteer op een mooie schaal.
Maak er een lekkere lentesalade bi- voor nog meer groentesj. Bijvoorbeeld een salade met jonge spinazie.
Deze aspergetaart met witte asperges kun je warm of koud serveren.
Een lekker hoofdgerecht voor 4 personen. Ook lekker bij de lunch. brunch, picknick of buffet.