Babi ketjap met ‘Sambal Opa Co’

Home » Blog » Babi ketjap met ‘Sambal Opa Co’

Recept

Babi ketjap (gestoofd varkensvlees in ketjapsaus).
Ingrediënten

  • 500 g hamlappen voor een magere variant (of procureur of speklappen)
  • 100 ml ketjap manis
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 sjalotten
  • 1/2 citroen
  • 2 steranijs
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 100 cc warm/kokend water
  • 2 tl geraspte gember of gemberpoeder (djahé)
  • 1 eetl. ‘Sambal Opa Co Original’

Bereidingswijze:

  • Snijd het varkensvlees in eetbare stukken en bestrooi rondom met peper en zout.
  • Doe de olie in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom aan.
  • Snipper ondertussen 1-2 sjalotten en 2 tenen knoflook. Zet het vuur iets lager en bak de sjalotten en knoflook even kort mee.
  • Bestrooi het vlees met 2 tl gember en meng door het geheel. Voeg ook het sap van een 1/2 citroen toe samen met 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel Sambal Opa Cco en circa 100 ml (warm) water.
  • Laat het geheel ongeveer 20 minuten op matig vuur pruttelen. Af en toe omscheppen. 
  • Serveer het gerecht met witte rijst, frisse sajoer boontjes en pickled groente zoals atjar tjampoer. De boontjes en pickeld groentes voegen net wat frisheid en crunch toe en vormen een lekker contrast met de zoete en wat pittige babi ketjap.

Selamat Makan!    

PS Sambal Op Co wordt in onze bereidingskeuken gemaakt; een mooie en heerljke samenwerking/ 

Winkelwagen
0
    0
    Jouw Huysmand
    Je winkelmand is leegTerug naar winkel
    Scroll naar boven