Stoofpotje van procureur met port

Recept

Stoofpotje van procureur met port

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg Belvers procureur varkensvlees 
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 450 gram winterpeen
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 200 gr gedroogde pruimen
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 20 g roomboter
  • 300 ml port 
  • Zout, peper, tijm, rozemarijn, laurier
  • Bouillonblokje
  • 125 gr spekblokjes
  • 100 gram bleekselderij

Bereiding:
Snij het procureurvlees in blokjes en de uien en knoflook fijn. Verhit de roomboter in een ruime braadpan. Bak het vlees rustig aan. Voeg de ui en knoflook toe. Snij de champignons in vieren. Schil de winterpeen en snij deze in blokjes. Voeg dit alles toe, samen met de pruimen. Giet de port in de pan, zorg ervoor dat de ingrediënten bijna helemaal onder staan. Voeg het bouillonblokje toe en naar smaak peper en zout en tijm, rozemarijn en laurier. Snij de ontbijtkoek in stukjes en voeg deze toe. Laat het vlees minimaal 3 uur sudderen op zeer laag vuur met de deksel op de pan. Voeg het laatste uur de bleekselderij toe. Bak de spekjes uit. Roer het vlees af en toe. Valt het vlees uit elkaar dan is het stoofpotje klaar. Bak de spekjes uit en voeg ze daarna toe.

Heerlijk met (wortel)puree, broccoli of spruitjes.
En de volgende dag is het nóg lekkerder!

Terug naar recepten