Gevulde varkenshaas
Ingrediënten voor twee personen
300 gr. varkenshaas
2 plakken gedroogde ham
half bolletje (buffel)mozzarella
2 theelepels pesto
2 theelepels tomatentapenade
handje pijnboompitjes
handje rucola.
Eventueel oude of overjarige kaas.
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de varkenshaas horizontaal in (niet doormidden).
Smeer de inkeping in met de pesto en vul deze met stukjes mozzarella. Wikkel de ham om de varkenshaas en zet vast met een satéprikker. Leg het vlees in een ingevette ovenschaal. Smeer de bovenkant in met de tomatentapenade. Laat het vlees 20 a 30 minuten garen, controleer na 20 minuten of het vlees rosé is. Zo ja, haal het uit de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Garneer de varkenshaas met de pijnboompitjes en rucola. Strooi er eventueel nog overjarige geraspte kaas over.